Hoe ga ik te werk?

 

Je komt langs voor een eerste kennismakingsgesprek. Dan kijken we naar jouw klacht en wat ik voor jou kan doen. We gaan volgens jouw tempo. Een echte aanpak-op-maat.  Iedereen is immers anders.  

 

In de therapie maken we gebruik van methoden die werken, én methoden die bij jou passen. Waar jij je goed bij voelt.

 

Hoe zwaar jouw probleem ook weegt, er zijn steeds zaken die wél nog goed gaan. Naast jouw klacht, geven we hier ook aandacht aan. Zo heb je weer de kracht en de 'goesting' om vooruit te gaan. We gaan samen over tot het creëren van een leven waarin je de keuze hebt: je hoeft niet meer voor dat vervelende gedrag te kiezen. Je kan weer vervelende gedachten een halt toe roepen. Je kan je weer rustig, blij en zelfzeker voelen. 

 

Anderzijds leggen we de focus op 'los leren laten'. Aan sommige zaken kan je eenmaal niets veranderen. Hoe graag je dit ook wil... Ook daar kan je mee leren omgaan. 

 

Aan de hand van tips, oefeningen en opdrachten uit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, systeemtherapie,  Mindfulness en positieve psychologie gaan we aan de slag. En ik kan je technieken aan die je helpen tot rust te komen (relaxatietherapie of meditatie).  

 

 

  Wil jij je leven weer in handen nemen? Dan zoeken we samen naar een manier.

Download
Infobrief voor de huisarts
Download hier de infobrief voor de huisarts
Praktijk VIND HULP_infobrief arts.pdf
Adobe Acrobat document 248.1 KB