Ben ik de therapeut die je zoekt?

Methode en aanpak.

Hoe kies je juist in je zoektocht naar hulp? Op deze pagina krijg je een idee van wie ik ben en mijn aanpak.

 

Ik werk eclectisch: via meerdere therapievormen en dat waarborgt een aanpak-op-maat. Wat sluit het beste aan bij jouw vraag? Let wel: het is geen 'babbel-uurtje'. We werken richting jouw gewenste situatie.

 

Ik werk met verschillende therapievormen want een aanpak-op-maat is belangrijk. Iedereen is anders en kwaliteitsvolle hulp gaat niet samen met mensen in hokjes plaatsen. Dus geen eenrichtingswerk maar via een arsenaal aan technieken onderzoeken we waar jij nood aan hebt. Wat je helpt. En waar jij nood aan hebt.

 

Methoden en referenties:

 

In 2017 werd ik genomineerd als psycholoog van het Jaar 2017 - Via de Alumni Universiteit Gent.  

Ik ontwikkelde enkele tools om de geestelijke gezondheid te bevorderen op Vlaams niveau. Nadien heb ik me gespecialiseerd in de zorg van eerstelijnszorg tot derdelijns psychiatrie. Terloops richtte ik mijn eigen praktijk op

-Vind Hulp. 

 

De therapievormen die ik integreer: Oplossingsgerichte therapie, Cognitieve gedragstherapie (CBT), schematherapie, Mentalisation based therapy (MBT), Acceptance and commitment Therapy (ACT), Mindfulness, Past Reality Integration (PRI), EFT.

En methodieken vanuit de positieve psychologie, ademhalings- en relaxatieoefeningen, Mindfulness.

 

Op het Europees Congres voor Psychologie mocht ik met veel trots de online tool die ik ontwikkelde voorstellen. Het design is uniek in Europa en versterkt je mentaal welbevinden. Ik representeerde Vlaanderen als chairman voor het thema 'Veerkracht'. 

Ik mediteer al >13 jaar, heb de boeddhistische praktijk mogen cultiveren tijdens een >3 maanden verblijf in verschillende kloosters van Thailand. Het ascetische leven waarbij je 8uur/dag mediteert, niet spreekt noch communiceert en amper eet. Zonder afleiding je demonen onder ogen zien en leren om dankbaar te zijn met wie je bent en wat je hebt. Nadien heb ik de (zeldzame!) kans gekregen om een retraite te mogen volgen met Thich Nhat Hanh himself,  o.a. genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede, best selling author van boeken die de boeddhistische leer naar de westerse wereld vertalen. Ervaringen die ik voor altijd meedraag. Cadeaus om te koesteren. 

Ik ben neuropsycholoog en bekend met meerdere therapiestromingen Oplossingsgericht, MBT, ACT, CGT, Mindfulness, PRI en ik leer steeds bij.  Onlangs heb ik mijn erkenning als loopbaanbegeleider behaald en werk voor VFL in onderaanneming van VDAB. Ik geef therapiesessies in het Engels en Spaans. Ik organiseer yoga- en meditatieretraites en workshops. Maar vooral: ik snap dat het leven niet altijd makkelijk is. Ik wil meedenken en voel met je mee. Oprecht. VIND hier HULP. 


Diploma's

  • Master Klinisch- en gezondheidspsycholoog (2004 -2009)
  • Master Klinisch neuropsycholoog (2009 - 2011)
  • Cognitief gedragsmatig basistherapeut (2017) 
  • Mindfulness trainer 
  • MBT therapeut (basis) 2018
  • Oplossingsgericht cognitief systeemtherapeut i.o. (2015-2020)
  • Erkend loopbaanbegeleider bij VFL (erkenning bij VDAB) 2020